Butterick 5605

Cam de doua luni incoace am lucrat intens la 2 proiecte – o rochie pentru mine si un sacou pentru Sebi. Ambele le-am planuit pentru o nunta la care am fost pe 8 iunie. Le-am terminat la limita.

Fundita de la spate m-a atras la tipar, problema e ca nu am cum s-o leg. Cand am purtat-o, am plecat cu un nod la spate, iar cand am ajuns la eveniment am rugat o domnisoara indemanatica sa ma ajute 🙂 (domnisoara indemanatica, daca citesi, trimite-mi pozele cu Sebi in sacou 🙂 )

Butterick 5605

Din pacate, camera mea foto a decis sa plece, nu stiu unde, probabil unde s-au dus si suzetele lui Sebi si nimeni nu le-a mai vazut de atunci. Asa ca va arat niste poze proaste, facute cu telefonul. Cine stie ce pauza as face pe blog daca as astepta sa gasesc camera 🙂

Butterick 5605

Butterick 5605

Am folosit tiparul Butterick 5605, pe care l-am cumparat mai la inceputul anului, nestiind exact cand o sa-l fac. Am scos marimea 12 dupa ce am masurat tiparul, pentru ca daca m-asi fi luat dupa recomandarile de pe plic ar fi trebuit sa scot 16 sau 18. Am facut o proba si a trebuit sa fac urmatoarele ajustari:

  • am scos 1 cm din talie
  • am cambrat putin, max 0,5 cm pe fiecare “princess seam” fata si spate
  • am eliminat cate 2 cm la centrul spatelui, exact unde se termina fermoarul; am trasat noua linie a spatelui de la acesti 2 cm mutati spre interior in partea de sus, pierdut spre talie, astfel incat talia sa ramana cu aceeasi dimensiune
  • Nu am dublat partea de sus, pentru ca materialul este gors; in schimb am facut dubluri (facings)
  • am scurtat fusta cu 15 cm.

Citisem cu putin timp in urma pe mai multe bloguri despre fermoare cusute de mana si am zis sa incerc si eu. Am folosit tutorialul lui Tasia (daca nu e nume romanesc, oare pot sa zic Tasiei?). A fost foarte usor de controlat materialul si de potrivit linia taliei si capetele de sus. Nu am o poza de aproape a spatelui, dar aceste linii sunt potrivite perfect :). Cred ca e mai greu sa potrivesti cand cosi de masina. Si in plus, mie imi place sa cos de mana, si pot coase si cand doarme Sebi. Cu masina mi-e teama sa nu-l trezesc.

Butterick 5605

Si inca un plus pentru fermoar cusut cu mana la acest model: cutele din talie la spate se intalnesc chiar pe linie de mijloc spate, stfel incat sa ascunda putin cusatura fermoarului. Daca as fi cusut fermoarul cu masina ar fi trebuit sa intrerup linia de coasere cand ajungeam la talie si sa o repornesc sub talie si in acelasi timp sub cute. Deci oricum ar fi trebuit sa cos de mana mai intai, ca sa nu trag aiurea de material cand ridicam pensele.

Butterick 6505

Fermoarul l-am cusut joi noapte, inainte de sambata cu nunta. Rochia intreaga, cu fermoar inclus am imbracat-o prima  data samabata, inainte sa plec la nunta :). Nu am avut chef inainte, si nu eram nici stresata de cum o sa vina pentru ca facusem mai intai o proba.Image

Una peste alta, rochia nu a fost foarte greu de cusut, desi imi era putin frica de punctele acelea ascutite de la bust de care se plangeau multe fete pe patternreview. Tot la ele am gasit instructiuni scrise si video foarte explicite.

Advertisements

4 thoughts on “Butterick 5605

  1. Pingback: New year, new language, no sewlution | Made in my living room

  2. Pingback: Un sacou dungat pentru cel mai fain baiat (I) |

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.